dijous, 16 de gener del 2014

RÚBRICA

Ja tenim la rúbrica d'avaluació apunt per posar-nos a coavaluar.
Així doncs, en breus podreu veure les nostres valoracions pertinents.

Creiem que ha estat una eina força útil i un treball enriquidor en molts àmbits i aspectes malgrat ens hagi portat molta feina. Per tant doncs, no només valorarem el que es plasmi en cada blog, sinó que també tindrem en compte altres aspectes que hi han influenciat.

Un cop acabat, farem una valoració general d'aquesta tasca.
Ànims a tots i endavant que això ja ho tenim!!

4 comentaris:

  1. Hola noies!

    La nostra valoració l’hem fet a partir de la rúbrica que trobareu al nostre bloc. A la rúbrica hem estipulat uns ítems amb el que consideràvem correcte o incorrecte i a partir d’aquí hem atorgat un valor de 4 al molt bé, un 3 al bé, un 2 al regular i un 1 al malament. Finalment, amb la suma dels punt, obtindrem la nota final del bloc.
    A continuació justificarem cadascun dels apartats de la rúbrica i la corresponent nota.

    L’aspecte formal, l’hem valorat amb un bé (3punts). Pensem que estèticament es podria millorar ja que la foto de fons és una plantilla estipulada, potser hauria estat bé personalitzar-lo d’acord amb l’eslògan.

    Les activitats també les l’hem valorat amb un bé (3punts). S’adeqüen a l’edat dels nens/es i estan ben explicades però podria millorar-se la presentació. A més, algunes preguntes com la pregunta final de l’activitat 2, pensem que hauria d’estar més marcada per poder aconseguir que els nens reflexionin i treguin conclusions de la feina feta.

    La informació que es dona al blog l’hem valorat amb un molt bé (4punts). Pensem que està ben estructurada i il•lustrada amb imatges. A més hi ha tota la informació demanada i està ben redactada i sense faltes d’ortografia.

    Pel que fa als diaris els hi hem atorgat 2punts. Pensem que no els heu acabat de portar al dia i que no estan il•lustrats amb cap imatge ni enllaç. Tot i així, estan ben escrits.

    Finalment a les actituds us hem valorat amb un molt bé (4punts) perquè pensem que hi ha hagut una actitud activa i hem vist que us heu desplaçat fins al municipi per a gravar el vídeo.


    La nota final és de 16 sobre 20, per tant un 8. Felicitats!

    ResponElimina
  2. Hola noies!

    Primer de tot començarem comentant els aspectes formals del bloc, darrerament comentarem l’estructura i l’adequació del vocabulari utilitzat a cada apartat i la presentació de la informació. Finalment avaluarem les activitats didàctiques que heu plantejat, si el diari ha estat actualitzat i si heu respectat les opinions de millora que us han proposat els lectors del bloc.

    En quant als aspectes formals del bloc trobem que l’eslògan i la foto d’encapçalament són adequades però la imatge de fons no concorda amb el municipi triat ja que no ens transporta al lloc del qual esteu parlant.

    Els diferents apartats es troben ben organitzats però a la pestanya d’ “Objectius” podríeu haver especificat una mica més quins són en comptes de parlar en trets generals. La informació exposada a les diferents pestanyes és l’adequada però considerem que el llenguatge és poc oportú considerant el públic al qual va dirigit el bloc (nens de Primària), és massa formal.

    Les activitats que heu plantejat són interessants però tant el quadern del professor com el de l’alumne haurien de ser més originals, amb més colors i canvis de mida de la lletra, hem de cridar l’atenció dels nens.

    El diari l’heu mantingut actualitzat i la vostra actitud vers els comentaris que han anat deixant els vostres lectors ha estat l’adequada.

    Considerant tots els aspectes anteriors creiem que la nota que correspon al vostre bloc és un 6’5.

    Bona feina noies!

    ResponElimina
  3. Hola noies!

    Us hem avaluat mitjançant la rúbrica que podeu trobar al nostre blog. A continuació procedim a fer la vostra avaluació:

    Dins l’apartat formal del vostre bloc, hem avaluat la part d’ortografia amb un 0,25 de 0,50 perquè hem trobat alguns errors ortogràfics. Us hem posat un 0,50 de 0,50 dels apartats perquè estan molt ben organitzats. El títol i l’eslògan també us l’hem valorat amb un 0,50 de 0,50, ja que creiem que està adequat al context social i es veu clarament. L’estètica us l’hem avaluat amb un 0,40 de 0,50, ja que creiem que és adequada als usuaris però no gaire original.

    En l’apartat d’activitats, us hem valorat la part que fa referencia a la reflexió i anàlisi d’aquestes amb un 0,40 de 0,40, ja que creiem que compleix els dos aspectes. Totes les activitats són útils i motivadores, fomentant l’aprenentatge i per això us les hem avaluat amb un 0,40 de 0,40. Pel que fa a l’adequació de les activitats als alumnes, us l’hem valorat amb un 0,32 de 0,40, ja que pensem que no són adaptables a totes les individualitats. Sobre la relació de les activitats amb el currículum i els objectius us l’hem valorat amb un 0,40 de 0,40 perquè creiem que és correcte. En quan si són aplicables a la realitat i innovadores, us hem posat un 0,32 de 0,40 perquè creiem que no són activitats enfocades a l’innovació.

    La informació és clara i mostra una certa reflexió sobre el tema, per això us hem posat un 0,53 de 0,66 pel que fa aquest aspecte i hem vist que tota la informació està actualitzada i per aquest motiu també us hem posat un 0,66 de 0,66. En quant a les cites de la informació i de les imatges que heu utilitzat al blog, us hem posat un 0,26 de 0,66, ja que no hem pogut observar citacions.

    En l’apartat de la globalitat del bloc, heu actualitzat el diari amb més de 6 entrades, per això us hem avaluat amb un 1 de 1. Utilitzeu un vocabulari precís, cariat, adequat al tipus de text i a la situació i per això també us hem posat un 1 de 1 i a més, heu aprofitat totes les interaccions dels companys/es per millorar el Blog, així que també us ho hem valorat amb un 1 de 1.
    En l’apartat de l’actitud, creiem que heu mostrat interès i heu fet més del que és demanava, mostrant una alta participació, per això us hem posat un 1 de 1.

    Així, amb la suma de tot, us posem un 8,28.

    Bona feina!

    ResponElimina
  4. Hola noies!
    Ha arribat el dia d’avaluar el vostre bloc. La nostra avaluació es basa en una rúbrica on destaquem els ítems que considerem més importants alhora d’avaluar la vostra feina (la podeu trobar en el nostre bloc). A continuació justifiquem cadascun dels apartats de la rúbrica.

    De cara a l’aspecte formal, considerem que el bloc té una estètica molt atractiva i l’eslògan descriu el pobre. El redactat és correcte, no presenta faltes d’ortografia i el llenguatge que heu utilitzat és molt entenedor. El bloc presenta tots els apartats demanats d’una manera ordenada i amb una estructura clara i entenedora. A més, heu afegit gadgets i els enllaços i les pàgines web funcionen correctament. Hem considerat que de l’apartat d’aspectes formals teniu un molt bé.

    La informació està situada i organitzada en les corresponents pestanyes, tot i que considerem que els apartats podien estar molt més elaborats, sobretot l’apartat “de què vivim”. La informació en general és útil, entenedora, actualitzada i adaptada als alumnes de primària. També complementeu la informació amb imatges. Un aspecte que no heu portat a terme ha estat la citació de les fonts d’on heu extret la informació. Per aquest motiu us posem un bé d’aquest apartat.

    Les activitats estan adequades a l’estil de les activitats demanades, a més de ser diverses, entenedores. i adaptades als alumnes i a la realitat. També destaquem el fet de què la majoria d’elles potencien la reflexió i l’opinió dels alumnes. Cada activitat està complementada per una guia pel mestre. Per altra, banda considerem que les activitats no són gaire innovadores, per aquest motiu hem avaluat aquest apartat amb un bé.

    En el diari considerem que no l’heu portat el dia i que podria estar més elaborat i acompanyat per imatges. Per tant, valorem l’apartat com un regular.

    Les actituds us hem valorat amb un bé, ja que heu mostrat interès i valorat les recomanacions dels companys per tal de millora el bloc. També heu avaluat als vostres companys i amb una força adequació al calendari de treball. Apartat avaluat amb un bé.

    Per acabar, dir que el bloc és una bona eina educativa i heu assolit els objectius proposats. L’apartat l’hem avaluat amb un bé.

    La nota final d’acord amb la nostra rúbrica és d’un 7.5

    Bona feina!!!

    Alba Espada i Joana Salazar

    ResponElimina